Woningrenovatie

Uw woning duurzaam renoveren

Uw woning renoveren?

Wilt u uw woning renoveren? Dat is een behoorlijke klus, maar het kan u ook een prachtige woning opleveren. Als u uw woning toch gaat renoveren, kunt u er net zo goed meteen voor kiezen om de woning duurzaam te renoveren. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar dit is ook prettiger voor uw eigen portemonnee. De renovatie zelf kost natuurlijk geld en het duurzaam renoveren van uw huis kost ook geld, misschien meer geld dan een “normale” renovatie, maar u houdt er uiteindelijk veel meer aan over. Door duurzaam te renoveren kunt u op de lange termijn heel veel geld besparen op energie, door middel van technologie.

Duurzaam voor milieu

Is het duurzaam renoveren van uw woning duur?

Het duurzaam renoveren van uw woning hoeft niet per se enorm duur te zijn, maar het moet wel door de juiste mensen gedaan worden om het effectief te laten zijn. Daarnaast is het belangrijk bij duurzaam renoveren om de renovatiekosten in perspectief te zien. Dit houdt in dat u niet teveel moet schrikken van de renovatiekosten zelf, maar dat u ook moet kijken naar de kosten die u op de lange termijn bespaart. Uiteindelijk haalt u de renovatie er op deze manier absoluut uit en levert het duurzaam renoveren van uw woning u een heleboel meer op dan u van tevoren denkt.

Isoleren huis

Manieren om te besparen in je huis door middel van technologie

Er zijn een heleboel manieren om te besparen in uw huis. De technologie is een stuk beter geworden en er zijn een hoop manieren om uw huis een stuk zuiniger te maken. Er is sowieso een hele slimme manier om grip te krijgen of te houden op de energiezuinigheid van uw woning. Dit is het (laten) installeren van een slimme meter, om uw energieverbruik beter bij te kunnen houden. Daarnaast zijn er een heleboel renovaties waarbij u rekening kunt houden met duurzaamheid en energiezuinigheid. Hieronder leggen we hier meer over uit en vertellen we u over welke onderwerpen we u in de verdere artikelen gaan vertellen.

Slimme meter

Wat gaan we bespreken

In de volgende pagina’s worden diverse onderwerpen besproken die dieper ingaan op duurzaam renoveren. We gaan het hebben over het uitbouwen van een woning en de mogelijkheden die daarbij komen kijken op het gebied van duurzaam renoveren. Ook vertellen we meer over het plaatsen van een dakkapel en het plaatsen van dakramen en manieren om dit op een duurzame manier aan te pakken zodat u in de toekomst energie kunt besparen. Ook bij het vervangen van kozijnen en ramen of het herstellen van kozijnen en ramen, iets waar u meer informatie over kunt vinden in een apart artikel, kunt u rekening houden met een duurzame renovatie. Dit geldt ook voor schilderen en stuken, ook onderwerpen die besproken gaan worden. Tenslotte gaan we dieper in op het plaatsen van een keuken die uw huis duurzamer en energiezuiniger maakt en gaan we dieper in op het renoveren van uw sanitair en uw badkamer.

Klussen en renoveren