Renovatie financieren

Renoveren kost geld, vaak gaat het niet om een paar honderd euro maar eerder om tienduizenden euro’s. Dit soort bedragen hebben de meeste mensen niet voor handen en daarom zijn er manieren om uw renovatie te financieren. Normaal gesproken is het motto dat u pas iets kunt kopen wanneer u er geld voor heeft. Geld lenen voor een renovatie is echter geen schande, want uw woning wordt er meer waard van en u kunt soms zelfs subsidie ontvangen.

Isoleren huis

Renovatielening

De renovatielening is een lening speciaal om renovatie te financieren. Indien u een koophuis heeft en wilt renoveren op een duurzame manier kunt u geld lenen tegen een bijna hypothecaire rentevoet. Wel dient u de renovatielening sneller af te lossen dan een hypotheek.

Hypotheek verhogen

Wilt u renoveren dan kunt u ook uw hypotheekverstrekker contacteren om te verzoeken uw hypotheek te verhogen. De kosten van uw verbouwing komen dan maandelijks terug op uw hypotheeklast. Dit is een zeer voordelige constructie omdat u door de lage rente amper merkt wat u extra betaald voor uw renovatie en er tot wel 30 jaar over mag doen om het bedrag terug te betalen.

Doorlopend krediet aanvragen

Het doorlopend krediet is een alternatief maar geen ideale oplossing. Een doorlopend krediet is een bedrag wat u altijd mag opnemen, gebruiken en moet aflossen. De rente is altijd hoger dan bij een hypotheekverhoging of een renovatielening. Toch kan het in sommige gevallen een goede uitkomst bieden om te kiezen voor een doorlopend krediet. Bijvoorbeeld wanneer u een klein bedrag wilt lenen en/of het bedrag snel verwacht af te lossen. De hypotheek en renovatielening zijn namelijk niet versneld aflosbaar.